Методика встановлення наявності рикошету та визначення кута зустрічі кулі з перешкодою залежно від характеристик вхідних кульових вогнепальних ушкоджень - Гусенцов, А.О. (Криміналістика і судова експертиза, 2015)
У статті, яка ґрунтується на результатах проведеного автором лабораторного експерименту з формування кульових вогнепальних ушкоджень, що утворюються внаслідок рикошету під час пострілу з 9-мм пістолета Макарова, викладено етапи та зміст методики встановлення наявності даного виду вогнепальних ушкоджень, а також визначення кута зустрічі кулі з перешкодою.