Вплив антиблокувальної системи на шлях автомобіля - Сараєв, О.В. (Криміналістика і судова експертиза, 2014)
Проаналізовано експертний метод розрахунку зупинного шляху автомобіля. Показано, як впливає на процес гальмування автомобіля застосування антиблокувальної системи гальм. Доведено, що на точність розрахунку зупинного шляху автомобіля впливають особливості конструкції його гальмівної системи. Сучасні автомобілі категорії М1, які обладнані антиблокувальною системою гальм, при інших рівних умовах мають менший зупинний шлях на 5,9–11,65% ніж автомобілі, які такої системи не мають.