Установлення напрямку впливу снаряда за морфологічними властивостями синців при травмі еластичними снарядами - Гринчишина, А.В. (Криміналістика і судова експертиза, 2014)
Проведено дослідження морфології контурних синців на практичних спостереженнях, які утворилися від дії еластичних снарядів з травматичної зброї. Встановлено, що метричні ознаки контурних синців обумовлені особливостями механіки руйнування тканин. Метричні дані морфологічних особливостей контурних синців та еластичного снаряду співпадають з розмірним співвідношенням в моделі вказаної взаємодії — дія тупого індентора на пружнопластичний напівпростір.