Встановлення давності настання смерті у ранньому посмертному періоді за supravital реацією зіниць на дію пілокарпіну - Гуров, О.М.; Козаченко, І.М.; Куценко, С.В. (Криміналістика і судова експертиза, 2014)
У статті досліджені можливості визначення давності настання смерті у ранньому посмертному періоді за суправітальною «зіничною реакцією» на дію хімічного подразника, який вводиться у передню камеру ока. У якості хімічного подразника використовується М-холіноміметик, що має форму випуску краплі очні у флаконі — пілокарпіну гідрохлорид (пілокарпін) 1%.