Здатність пневмострільних снарядів до гідродинамічної дії при ураженні імітаторів тканин і порожнистих органів людини - Козаченко, І.М. (Криміналістика і судова експертиза, 2014)
Експериментальним дослідженням з використанням малопотужної пневматичної гвинтівки МР-512 і надпотужної — Діана 350 Магнум уперше доведена здатність пневмострільних снарядів до гідродинамічної дії при пострілах з відстані до 10 м як в ізольовані імітатори тканин і порожнистих органів людини, так і через одяг, виготовлений з цупкої камуфльованої тканини, в тому числі і багатошарової. Встановлено, що гідродинамічна дія снаряда спостерігається за умови набрання ним кінетичної енергії у межах 20–25 Дж, яку забезпечує тільки надпотужна пневматична зброя.