Ознаки, що вказують на напрямок обертання вогнепального снаряда - Михайленко, А.В. (Криміналістика і судова експертиза, 2014)
Проведено математичне моделювання формування ушкодження пласкої кістки від дії кулі до патрона 9×18 мм методом скінченно-елементного аналізу (англ. Finite Element Analysis, FEA). Вивчено топографію силових напружень у моделі кістки при контактній взаємодії її з вогнепальним снарядом. Установлено, що морфологічні ознаки у вогнепальних переломах пласких кісток збігаються за своєю топографією та ступенем вираженості з окремими елементами полів силових напружень у математичній моделі.