Щодо питання про використання можливостей штучного інтелекту в судовій експертизі - Ніколайчук, Тетяна; Соломаха, Юлія (Криміналістика і судова експертиза, 2024)
Стаття присвячена можливостям застосування систем Штучного Інтелекту, які використовуються при виконанні низки завдань, що ви никають у процесі здійснення судово-експертної діяльності, зокрема завдань почеркознавчої та техніко-криміналістичної експертизи доку ментів. Проаналізовано можливості використання нейронної мережі не тільки для зображень, а й для великих обсягів тексту та інших даних. Зазначено, що застосування Штучного Інтелекту необхідно розглядати як один з етапів порівняльного дослідження, не підміняючи саме по рівняльне дослідження.