Використання методу раманівської спектроскопії для дослідження барвників та встановлення абсолютної давності реквізитів документів - Посільський, Олег; Артамонова, Ганна; Малєй, Олена; Клименко, Анатолій (Криміналістика і судова експертиза, 2024)
Стаття присвячена дослідженню неруйнівним методом раманів ської спектроскопії барвників у штрихах реквізитів документів, їх ди ференціації та ідентифікації, а також встановленню абсолютної дав ності документів. Показано можливість використання методу раманів ської спектроскопії для дослідження деградації барвників реквізитів у часі та встановлення на її основі давності виготовлення документів, виконаних пастами кулькових ручок, що містять у своєму складі триа рилметанові барвники.