Діджиталізація як сучасна рушійна сила вдосконалення судово-експертної діяльності - Ціжма, Юрій; Лишак, Олександр; Ціжма, Оксана (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
Стаття присвячена дослідженню теоретичних та методологічних ас пектів судової експертизи з врахуванням процесів діджиталізації суспільс тва. Визначено основні проблеми та особливості проведення судових експе ртиз з використанням елементів цифрових технологій, вказано на доцільність застосування окремих методів в різних ситуаціях. Окреслено правові норми та межі проведення судових експертиз. Проаналізовано нау кові положення та можливості поєднання експертних та наукових методів.