Щодо питання віднесення судової експертизи до слідчих (розшукових) дій - Пиріг, І. (Криміналістика і судова експертиза, 2019)
У статті розглянуто ознаки слідчої (розшукової) дії та проблемні питання, пов’язані з нормами кримінально-процесуального законодавства, що розглядають залучення експерта як слідчу (розшукову) дію. Встановлено, що за своєю сутністю, суб’єктом проведення судова експертиза не відноситься до слідчих (розшукових) дій. Як таку можливо розглядати лише дії з залучення експерта або призначення експертизи. Розглянуто етапи призначення експертизи, як слідчої (розшукової) дії.