Навідні запитання у кримінальному провадженні: окремі правові та загальнотеоретичні аспекти - Конюшин, Юлія (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
Стаття присвячена аналізу сутності та окремим аспектам допустимо сті у кримінальному провадженні навідних запитань. Поставлено під сумнів ті положення сучасної доктрини, в яких категорично відмовляють від засто сування цього різновиду запитань у доказуванні лише на тій основі, що в їх формулюванні вміщено відповідь, частину відповіді або підказку до неї. Дове дено, що в більшому неможливо так нейтрально сформулювати запитання, щоби воно не впливало на очікувану відповідь, аби цілковито унеможливило прояв у запитанні особистого судження особи, яка ставить це запитання.