Процесуальні та криміналістичні особливості проведення окремих слідчих (розшукових) дій під час розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ст. 263-1 Кримінального кодексу України - Перетятко, Сергій (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
В роботі на підставі аналізу наукових точок зору та практики розсліду вання незаконного виготовлення, переробки чи ремонту вогнепальної зброї або фальсифікації, незаконного видалення чи зміни її маркування, або незакон ного виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових при строїв, досліджено процесуальні та криміналістичні особливості проведення обшуку (житла, місцевості, особи), пред’явлення для впізнання, слідчого екс перименту, освідування. З’ясовано значення виокремлених слідчих (розшуко вих) дій судових експертиз для кримінального процесуального доказування, визначено типові помилки при їх проведенні, запропоновано шляхи їх уник нення та вирішення.