Компонентний склад чорнил, фарб та барвників як важлива складова захисту документів від підробок - Сезонов, Віктор; Дікевич, Кристина (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
В даній статті проаналізовано компонентний склад чорнил, фарб та ба рвників, а також надано загальну характеристику тому чи іншому виду чор нила чи барвника та наведена класифікація деяких з них. Досліджено особли вості фарб в залежності від виду друку (високого, глибокого, плоского офсетного, трафаретного) та наведені приклади їх застосування. Дета льно розглянуто такий вид чорнил для струменевого друку, як сольвентні чорнила. Окремо як різновид захисних елементів досліджено так звані «неви димі» чорнила (УФ-чорнила, термоактивні чорнила тощо)