Дослідження бірюзи та її імітацій - Чистякова, Галина (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
У статті висвітлено питання діагностики бірюзи та її імітацій, най більш часто зустрічаємих на ринку України. Проаналізовані органолептичні та фізико-хімічні показники, алгоритм дослідження об’єкта, та наявності покращень.