Особливості виконання експертних досліджень індикаторів магнітного поля як засобів виявлення впливу на прилади обліку зовнішнього магнітного поля, створеного з метою необлікованого споживання енергоресурсів - Рогалін, Сергій (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
Розглянуті найпоширеніші у застосуванні сучасні конструктивні вико нання індикаторів впливу магнітного поля (далі – ІМП). Проаналізовано меха нізм спрацювання ІМП з різною будовою. За конструктивною будовою та принципом дії виконано поділ ІМП на окремі класифікаційні групи. Розглянуті ознаки нетипового спрацювання ІМП. Визначені випадки спрацювання ІМП, що потребують проведення комплексного дослідження із застосуванням до слідницьких методів різних судово-експертних спеціальностей для встанов лення факту втручання у роботу приладів обліку з метою необлікованого споживання енергоресурсів.