Удосконалення методичного забезпечення економічної експертизи облікових процедур щодо фінансових інструментів - Лукова , Ольга (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
Стаття присвячена узагальненню підходів та ключових аспектів еконо мічної експертизи з питань правильності відображення в обліку фінансових інструментів. Виходячи з експертної практики, узагальнено питання, які найчастіше ставляться перед експертами органами досудового розсліду вання та суду при розслідуванні, узагальнено методику вирішення економіч ною експертизою питань правильності відображення в обліку фінансових ін струментів. Визначено методичні підходи проведення економічної експертизи питань правильності відображення в обліку фінансових інстру ментів. Виявлено особливості застосування в практиці експертної діяльно сті зазначених методів що дозволить оптимізувати експертні дослідження та сприятиме посиленню достовірності вартісного представлення фінан сових інструментів у звітності.