Дослідження впливу насильства на дітей та підлітків - Стромило , Анна (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
У статті розглядаються питання насильства над дітьми та підліт ками. Проаналізовані різновиди насильства над дітьми та підлітками: фізи чне, емоційне, психологічне та сексуальне насильство, нехтування. Виокре мленні негативні наслідки насильства, які детермінують когнітивні, емоційні та поведінкові відхилення в розвитку особистості дитини.