Міжнародна організація кримінальної поліції (інтерпол): історія і сучасні тенденції діяльності - Кривак, Тетяна (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
У статті розглядаються історичні передумови створення, розвитку та функціонування Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерполу) та Національного Центрального Бюро в Україні. Розглянуто роль та значення Інтерполу у міжнародному співробітництві у боротьбі із кримінальною зло чинністю та її правова, технічна та організаційна еволюція. Відзначаються основні сучасні тенденції діяльності та співпраці організації.