До питання стандартизації технології огляду (дослідження) місця події - Полтавський, А. (Криміналістика і судова експертиза, 2019)
Стаття присвячена технології огляду (дослідження) місця події (ОМП) з визначенням його (ОМП) основних етапів. Проаналізовано поняття технології в криміналістиці та судовій експертології. Показано окремі недоліки ОМП, у т. ч. на рівні нормативних документів. Висвітлено історію міжнародної стандартизації діяльності установ, що забезпечують із застосуванням спеціальних знань ОМП та проведення експертних досліджень. Проаналізовано нещодавно репрезентований міжнародний стандарт ISO 21043-2:2018 щодо виявлення, фіксації, вилучення, транспортування та зберігання криміналістично значущої інформації.Висловлено пропозиції з нормативного удосконалення ОМП через реалізацію вимог стандарту ISO 21043-2:2018 в Україні.