Ознаки пропаганди деструктивного характеру в тексті мовного повідомлення - Будко, Т. (Криміналістика і судова експертиза, 2019)
У статті розглянуто сутність та різновиди пропаганди деструктивного характеру, можливості її криміналізації у чинному законодавстві України. Зокрема, пропонується для обговорення комплексне визначення пропаганди екстремізму. Визначені критерії розмежування пропаганди екстремізму, пропаганди деструктивного характеру взагалі від схожих за змістом повідомлень. При цьому акцентується увага на виключенні з правил. Здійснена спроба систематизувати ознаки наявності пропаганди деструктивного характеру у мовному повідомленні. Наведені приклади висновків експерта, де виявлена така пропаганда.