Методика детектування біомолекул для створення сенсорів на основі наноструктурованого Si. - Теселько, П.; Шевченко, В. (Криміналістика і судова експертиза, 2019)
У роботі досліджувалася модифікація спектрів фотолюмінесценції при обробці пористого кремнію у водних розчинах з різним вмістом кисню та водних розчинах амінокислот з метою створити в подальшому сенсор, чутливий до хімічно активного кисню поблизу поверхні пористого кремнію в присутності різних амінокислот. Виявлено зростання інтенсивності фотолюмінесценції при обробці пористого кремнію у дистильованій воді та чутливості інтенсивності фотолюмінесценції до вмісту у воді кисню. Запропоновано використовувати зміну інтенсивності люмінесценції для дослідження властивостей біомолекул, а саме визначення кількості хімічно активного кисню поблизу поверхні пористого кремнію в присутності різних амінокислот.