Особливості визначення розмірів відшкодування збитків від забруднення навколишнього природного середовища, спричиненого аваріями і пожежами на об’єктах підвищеної небезпеки - Копаниця, О.; Матвієнко, О.; Білявський, С. (Криміналістика і судова експертиза, 2019)
У статті висвітлені недоліки існуючої нормативно-правової бази в сфері визначення збитків, завданих державі внаслідок забруднення навколишнього природного середовища хімічними речовинами. Визначені ключові положення «Методики експертного визначення збитків від забруднення навколишнього природного середовища, спричиненого аваріями та пожежами на об’єктах підвищеної небезпеки», розробленої в рамках виконання НДР, які ґрунтуються на практичних результатах проведення експертних досліджень судовими експертами КНДІСЕ, в тому числі, по фактах пожеж та аварій на об’єктах підвищеної небезпеки.