Особливості дослідження комерційних несправностей при виконанні судових залізнично-транспортних експертиз - Джус, О. (Криміналістика і судова експертиза, 2019)
У статті зазначена важливість дослідження умов перевезення вантажів залізничним транспортом при виконанні судової залізнично-транспортної експертизи та наведено основні моменти з дослідження вагових норм, порядку розміщення і кріплення вантажів. Невідповідність маси вантажу до встановлених вагових норм, незадовільний технічний стан рухомого складу, яким перевозиться вантаж, неправильне кріплення вантажу у вагоні, розлад кріплення на шляху слідування чи втручання сторонніх осіб до самого вантажу (крадіжка), можуть бути однією з причин настання залізнично- транспортної пригоди. Дана робота є важливою частиною процесу дослідження й оцінки впливу особливостей перевезення вантажу на настання залізнично- транспортної пригоди.