Судово-психіатрична модель оцінки здатності усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними в осіб, які скоїли сексуальні злочини - Козерацька, О. (Криміналістика і судова експертиза, 2019)
У статті наведені результати наукового дослідження, виконаного в Рамках докторської дисертації на тему «Судово-психіатрична оцінка осіб, Які скоїли кримінальні правопорушення на сексуальному ґрунті». Дослідження ґрунтується на аналізі суцільної вибірки з підекспертних, які Скоїли кримінальні правопорушення на сексуальному підґрунті та Знаходилися на судово-психіатричній експертизі в Київському міському Центрі судово-психіатричної експертизи з 2000 р. По 2015 р. (протягом 16 років), усього досліджено 287 підекспертних. У статті проведений Аналіз наукової літератури, висвітлені дискусійні питання при діагностиці Парафілій. Наведено судово-психіатричну модель оцінки здатності Усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними в осіб, які скоїли Сексуальні злочини