Визначення задач при проведенні експертних досліджень наслідків короткого замикання та його причетності до виникнення пожеж - Теселько, П.О. (Криміналістика і судова експертиза, 2018)
В статті зроблено короткий огляд літератури з тематики перехідних процесів в системах електроживлення, одним з аварійних серед яких є коротке замикання. Зроблені висновки вказують що ідентифікування короткого замикання за оплавленням електричних дротів є ймовірнісним. Хоч коротке замикання часто носить руйнівний характер, проте немає універсальних критеріїв або методу, які б дозволяли на основі експериментальних досліджень робити категоричний висновок причетності короткого замикання до виникнення пожежі. До того ж на швидкість протікання перехідного процесу (а отже і швидкість кристалізації оплавлення дротів) впливають характеристики джерела електропостачання.