Літературні твори наукового характеру як об’єкти авторського права: поняття та класифікація - Федоренко, В.Л.; Голікова, О.В. (Криміналістика і судова експертиза, 2018)
Ось твій текст українською мовою, повністю очищений від розривів рядків, переносів та зайвих пробілів. Тепер він готовий для вставки в OJS одним суцільним абзацом: Стаття присвячена дослідженню сутності та змісту категорії «літературний твір наукового характеру», як об’єкта авторського права та судової експертизи з питань інтелектуальної власності. Визначено, що літературний твір наукового характеру або науковий твір – це новий і оригінальний результат цілеспрямованої фахової інтелектуальної діяльності науковця (науковців), який є наслідком дослідження закономірностей розвитку природи, людини, суспільства та держави, який втілюються в ідеях, концепціях, теоріях, доктринах, ученнях та отримав своє матеріальне закріплення в монографіях, дисертаційних дослідженнях, звітах науково-дослідних робіт, наукових статтях і інших видах наукових творів. Наголошується, що важливою ознакою наукових творів, як об’єктів інтелектуальної власності, є їх багатоманітність. Це зумовлює потребу в їх класифікації за різними критеріями (сутність, зміст, суб’єкти створення, форми існування, обсяг тощо). Виокремлюються та характеризуються види наукових творів літературного характеру, розкриваються їх особливості.