Г. М. Рудий – родоначальник поліцейської експертно-криміналістичної служби в Україні - Чисніков, В.М. (Криміналістика і судова експертиза, 2018)
Розглянуто життєвий шлях та новаторську службову діяльність начальника сискного відділення Київської міської поліції титулярного радника Георгія Михайловича Рудого (1863–1918 рр.) – талановитого сищика, одного з піонерів застосування науково-технічних засобів у боротьбі зі злочинністю в Російській імперії, «батька» російської дактилоскопії та службового собаківництва, «слідчої валізи», родоначальника поліцейської експертно-криміналістичної служби на території України, а також автора першої в Росії інструкції чинам сискної поліції.