Визначення давності травми та часу смерті за змінами температурних показників підшлункової залози - Бабкіна, О.П.; Шевченко, Л.А.; Матюхін, Д.О.; Коробко, І.С. (Криміналістика і судова експертиза, 2018)
У статті проаналізована проблема визначення давності настання травми та часу смерті. За результатами досліджень надані пропозиції щодо застосування на практиці статистично достовірної динаміки зниження температурних показників в травмованих та інтактних тканинах органів черевної порожнини та заочеревинного простору, зокрема, підшлункової залози у осіб, загиблих від травм як одного з критеріїв при встановленні давності настання травми і смерті.