Сутність судової експертології та її місце в системи наук - Пиріг, І.В. (Криміналістика і судова експертиза, 2017)
На основі аналізу думок науковців визначено поняття судової експертології як окремої науки, відокремлено її предмет та систему. Проаналізовано співвідношення предмету судової експертології та криміналістики, надано власне розуміння їх правової природи та місця в системі наук.