Консультаційна функція спеціаліста у кримінальному провадженні - Щербаковський, М.Г. (Криміналістика і судова експертиза, 2017)
У статті показано, що усні консультації та письмові розʼяснення спеціаліста доцільно назвати поясненнями. Доведено, що спеціаліст може надавати пояснення з питань права. Пояснення використовуються сторонами та судом для обґрунтування процесуальних та організаційно-тактичних рішень.