Поняття пропаганди: юридичний та лінгвістичний аспекти - Будко, Т.В. (Криміналістика і судова експертиза, 2017)
У статті розглянуто особливості тлумачення поняття пропаганди в юриспруденції та у судово-лінгвістичній експертизі. На прикладах існуючих визначень певних різновидів пропаганди показано розбіжності у зазначених тлумаченнях, невиправдані звуження і, навпаки, розмитість змісту, які закладені законодавцем або правниками у поняття «пропаганда». Запропоновано авторське визначення загального змісту пропаганди, поняття деструктивної пропаганди, а також авторські визначення пропаганди війни, пропаганди расової, національної, релігійної нетерпимості, пропаганди вживання шкідливих для здоровʼя людини засобів, речовин, пропаганди самогубства, деякі уточнення у визначення пропаганди культу насильства і жорстокості.