Загальні відомості про сучасні вимоги до безпеки документів, що посвідчують особу та реалізація їх в Україні - Білоус, І.В. (Криміналістика і судова експертиза, 2017)
Статтю присвячено актуальній проблемі сьогодення — реалізації сучасних вимог безпеки документів, що посвідчують особу в Україні. Автором описані технології виготовлення, елементи захисту та способи персоналізації новітніх документів України, що посвідчують особу. Особливу увагу приділено запровадженим стандартам для елементів захисту та рекомендаціям Міжнародної організації цивільної авіації щодо введення в обіг документів, що посвідчують особу, забезпечених засобами біометричної ідентифікації. Матеріал, викладений в статті буде цікавим для фахівців у галузі техничного дослідження документів.