Методичні засади дослідження моральної шкоди - Журавльова, М.О. (Криміналістика і судова експертиза, 2017)
У статті розглядається сучасна практика розрахунку суми компенсації шкоди на підставі підходу В. П. Паліюка. Обґрунтовується можливість використання цього підходу у якості методики розрахунку моральної шкоди. Наведені основні критерії аналізу моральних страждань особистості відповідно до підходу В. П. Паліюка. Намічено подальший напрямок розвитку методики вивчення моральних страждань особистості.