Особливості врахування думки дитини у справах щодо спірних питань виховання та визначення місця її проживання - Арефіна, Н.М. (Криміналістика і судова експертиза, 2017)
У статті проаналізовано сучасний стан механізмів забезпечення права дитини на висловлювання власної думки з питань визначення її місця проживання та поглядів щодо спілкування з кожним із батьків після розірвання між ними відносин. За результатами аналізу викладені пропозиції щодо забезпечення обʼєктивності оцінки думки дитини та створення умов адаптації членів колишньої сімʼї до наслідків порушення сімейних відносин.