Методичне забезпечення судових експертиз з віднесення об’єктів, які є результатом інженерно-технічної діяльності людини, до предметів злочину - Гуменський, О.А. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
Стаття присвячена уніфікації методик проведення експертиз з віднесення об’єктів, які є результатом інженерно-технічної діяльності людини, до предметів злочину на основі двох основних ознак таких об’єктів, а саме: призначеності та придатності. Відмічається спільність вказаних ознак у різних пристроях у зв’язку з тим, що під призначеністю можна розуміти відповідність задуму загальним принципам побудови пристроїв певного виду, а під придатністю – ступінь реалізації первинного задуму.