Поняття спеціальних товарознавчих знань - Шевченко, О.В. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
У статті розкрито поняття спеціальних товарознавчих знань, зокрема визначені їх властивості, мета використання, суб’єктивні та об’єктивні умови практичного застосування, наведені критерії розмежування змісту загально відомих і спеціальних знань у галузі товарознавства. Спеціальні товарознавчі знання визначаються як сукупність знань та практичних навичок, набутих у результаті навчання, спеціальної підготовки та професійного досвіду, у галузі товарознавства, особою яка залучена як спеціаліст чи експерт з метою з’ясування обставин вчиненого кримінального правопорушення.