Мікроскопічні дослідження: фіксація і обробка зображення. Реалізація комп’ютерної мікроскопії - Кошель, О.Ю. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
Зроблено стислий огляд можливості застосування програмної обробки зображення з мікроскопів. Запропоновано застосування простого рішення – дооснащення наявних мікроскопів цифровою камерою, яку установлюють в окуляр, що дозволяє експертам прискорити процес фіксації зображення та значно підвищити його якість. Описані результати використання програмного забезпечення вітчизняного розробника, яке має широкий ряд інструментів кількісної обробки зображення: автоматичне виділення об’єктів, сегментація зображення, проведення різноманітних вимірювань. Кількісна інформація, що надається в результаті застосування комп’ютерної мікроскопії, дозволяє отримати нові дані щодо об’єкту експертизи.