Методичне забезпечення експертного дослідження технічного стану трансмісій транспортних засобів в частині виникнення відмов, які не пов’язані з дорожньо-транспортною пригодою - Любарський, К.А.; Борщевський, П.Г. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
Стаття стосується методичних підходів по дослідженню трансмісій транспортних засобів розроблених в порядку виконання науково-дослідної роботи «Експертна оцінка та класифікація відмов в роботі агрегатів, приладів та механізмів трансмісій транспортних засобів котрі не є наслідками дорожньо-транспортної пригоди». Визначено загальні положення, принципи і методи, на основі яких рекомендується проводити встановлення несправностей в роботі механізмів та приладів трансмісії транспортного засобу та причин їх виникнення у рамках виконання інженерно-технічних експертиз за спеціальністю 10.2 «Дослідження технічного стану транспортних засобів». Використання даних методичних рекомендацій забезпечує проведення зазначених експертиз на єдиній методичній основі. При розробці наведених в даній роботі методичних підходів були використані результати сучасних наукових досліджень, практичний досвід проведення автотехнічних експертиз і досліджень в системі судово-експертних закладів Міністерства юстиції України.