Застосування комп’ютерних технологій у сучасних судово-експертних дослідженнях - Джавадян, А.С. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
У статті зазначено, що для проведення експертних досліджень і підвищення їх доказової значущості необхідна наявність відповідних методик, заснованих на використанні сучасних досягнень науки і техніки, що дозволить отримувати об’єктивні документовані результати вимірювань. На конкретних прикладах виконаних пошукових досліджень показано, що математичні методи поступово займають домінуюче становище в технологічних підходах, реалізованих в різних видах криміналістичних експертиз. Підкреслюється, що результати досліджень можуть бути використані при розробці відповідних експертних методик, що в подальшому дозволить з їх допомогою вирішити експертні ідентифікаційні завдання. Наведені приклади досліджень, виконані в Національному бюро експертиз Республіки Вірменія, демонструють, наскільки важливо при вирішенні ідентифікаційних завдань судової експертизи перейти на якісно новий рівень науково-методичних робіт.