Проблеми екології та необхідність їх дослідження судовою експертизою - Поплавська, Н.Л. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
У статті розглянуті антропогенні фактори впливу на навколишнє природне середовище, основні джерела антропогенного забруднення, актуальність проведення судово-екологічної експертизи, пов’язаної з визначенням обставин правопорушень у сфері екологічної безпеки, охорони навколишнього природного середовища та використання природних ресурсів. Охорона навколишнього природного середовища – одна з найактуальніших проблем сучасної України.