Північноамериканські методики дослідження фактів використання творів образотворчого мистецтва шляхом переробки зі зміною матеріального носія - Калініченко, М.М. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
У статті розглянуті провідні науково-методичні настанови сучасних північноамериканських експертів, які досліджували матеріали судових справ проти відомого скульптора Джеффа Кунса щодо неправомірного відтворення творів образотворчого мистецтва як об’єктів інтелектуальної власності шляхом переробки зі зміною матеріального носія та модифікацією окремих деталей композиції.