Особливості судової та експертної практики у справах, пов’язаних із встановленням грошового еквіваленту моральної шкоди - Журавльова, М.О. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
Проведено аналіз сучасної судової та експертної практики встановлення грошового еквіваленту моральної шкоди. Розглянуто можливості використання методики В. П. Паліюка при виконанні судово-психологічних експертиз, запропоноване поетапне формування судового рішення стосовно суми компенсації моральних страждань на підставі врахування 3 складових: позиції потерпілого, яка відображається в позовних вимогах, думки експерта, яка відображається у висновках судової психологічної експертизи, та думки самого суду.