Лінґвістична експертиза як науково-дослідний жанр - Ажнюк, Б.М. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
Стаття дає стислу характеристику лінгвістичній експертизі як особливому жанрові в рамках наукового функціонального стилю, якому властиві специфічні ознаки, викликані характером завдань, що ставляться перед дослідником, процесуальними вимогами до тексту, який має юридичні наслідки, ступенем апробованості методики експертних досліджень, характером аргументації і стилістикою формулювань при викладі результатів дослідження в експертному висновку.