До питання актуалізації методичного забезпечення експертних досліджень крізь призму вимог міжнародних стандартів систем управління якістю, гармонізованих в Україні (на прикладі трасологічних експертиз) - Рувін, О.Г.; Полтавський, А.О.; Молибога, М.П. (Криміналістика і судова експертиза, 2015)
У статті висвітлено проблемні питання та шляхи вдосконалення методичного забезпечення судово-експертної діяльності державних спеціалізованих установ судової експертизи. На прикладі трасологічних досліджень продемонстровано вдосконалення методичного забезпечення конкретного виду судової експертизи шляхом актуалізації класифікації її підвидів, за результатами якої має бути внесено відповідні зміни та доповнення до нормативно-методичних документів, програм підготовки судових експертів тощо.