С. М. Потапов — перший керуючий Кабінетом науково-судової експертизи при прокурорі Київської судової палати - Чисников, В.Н. (Криміналістика і судова експертиза, 2015)
Розглядається життєвий шлях і наукова діяльність Сергія Михайловича Потапова (1873–1957 рр.) — першого керуючого Кабінетом науково-судової експертизи при прокурорі Київської судової палати, який очолював цю установу з січня 1914 р. по жовтень 1919 р. Головну увагу приділено саме цьому періоду його діяльності. Серед джерел є маловідомі літературні та архівні матеріали.