Деякі аспекти судово-балістичних досліджень вогнепальної зброї (схожих з нею пристроїв), набоїв та бойових припасів в умовах відсутності Закону України «Про зброю» - Кофанов, А.В. (Криміналістика і судова експертиза, 2014)
Терміни «зброя», «вогнепальна зброя», які вживаються в ряді норм КК України у зв’язку зі встановленими законом обмеженнями, що стосуються порядку її придбання, зберігання та застосування, в законі не роз’яснюються. Це викликає певні труднощі у слідчих підрозділах та судових органах при вирішенні питання про віднесення тих або інших об’єктів до вогнепальної зброї у розумінні відповідних статей КК України.