Визначення кореляції масової частки вовни та бавовни в текстильних матеріалах та виробах з них методами оптичної мікроскопії - Скрипко, Г.О.; Добрянська, О.Л. (Криміналістика і судова експертиза, 2014)
В статті проаналізовано актуальну проблему захисту ринку України від недоброякісної текстильної продукції та захисту покупців від недобросовісних дій виробників та реалізаторів. Показано, що об’єктом обману є вироби, які виготовлені з матеріалу, що містить недостатню кількість натуральних волокон відносно вказаного на ярлику виробу. На зміну методу хімічного аналізу з використанням речовин, небезпечних для здоров’я людини, авторами розроблено метод, який дозволяє за даними кількісного аналізу, отриманими одним із оптичних методів, визначити масову частку вовни або бавовни в двокомпонентній пряжі вовна-поліакрилонітрил (ПАН), вовна-поліефір, бавовна-поліефір.