Щодо необхідності запровадження нової експертної спеціальності з питань землеустрою - Буратевич, О.І. (Криміналістика і судова експертиза, 2014)
Пропонується встановити наступні вимоги до фахівців, які мають намір отримати кваліфікацію судового експерта за спеціальністю “Дослідження з питань землеустрою”: вища землевпорядна освіта; досвід роботи у сфері землеустрою, землевпорядкування та кадастру — не менше 1 року.