Методологічне та методичне забезпечення експертизи безпеки життєдіяльності - Борис, Олександр (Криміналістика і судова експертиза, 2024)
Стаття присвячена формуванню організаційно-методичних основ проведення досліджень причин та наслідків порушень вимог безпеки життєдіяльності населення, які здійснюються в межах розгляду питань, поставлених на вирішення експертизи безпеки життєдіяльності та пов’язаних із визначенням впливу або наслідками воєнних дій. Визначено проблематику та сформовано інструментарій державного регулювання методологічного й методичного забезпечення експертних досліджень. Запропоновано загальні підходи адаптації нормативної бази цивільного захисту до принципів судової експертології у галузі безпеки життєдіяльності. Обґрунтовано предмет, об’єкт та основне завдання таких досліджень.