Питання ідентифікації аналогів і похідних наркотичних засобів і психотропних речовин та їх кількісного визначення - Косміна, Наталія (Криміналістика і судова експертиза, 2024)
Розглянуто проблеми дослідження трав’яних продуктів, із синте тичними добавками, які були поширені серед нечисленних осіб, які вживають наркотики. З’явились сотні нових трав’яних продуктів. Син тетичні добавки в таких продуктах можуть істотно відрізнятися як за кількістю, так і за видами синтетичних канабіноїдів, що використову ються. Велику проблему створює сама кількість нових синтетичних ка набіноїдів, що постійно з’являються, а це означає, що заходи контролю над окремими сполуками можна легко обійти.